Инцидент със самолет във Филипините. Самолет на Korean Air Lines Co Ltd

...
Инцидент със самолет във Филипините. Самолет на Korean Air Lines Co Ltd
Коментари Харесай

Самолет със 173 души на борда претърпя инцидент във Филипините

Инцидент със самолет във Филипините. 

Самолет на Korean Air Lines Co Ltd (003490.KS) със 173 души на борда е излязъл отвън пистата на интернационалното летище Себу във Филипините късно нощес, оповестиха от самолетната компания, като прибавиха, че няма потърпевши и всички пасажери са евакуирани безвредно, написа БГНЕС.

Широкофюзелажният аероплан A330 на Airbus SE (AIR.PA), изпълняващ полет от Сеул до Себу, се е опитал да кацне два пъти при неприятно време, преди да излезе от пистата при третия опит в 23:07 ч. локално време, се споделя в изказване на Korean Air.

" Пътниците са били ескортирани до три локални хотела и се провежда различен полет ", съобщи самолетната компания за полет KE361. " В момента откриваме повода за случая ".

Непотвърдени фотоси от мястото на случая в обществените медии демонстрираха огромни вреди по самолета, като носовият колесник изглеждаше опустошен.

Президентът на Korean Air Кихон У разгласява на уеб страницата на самолетната компания извинително писмо по отношение на полета, като означи, че ще бъде осъществено задълбочено следствие взаимно с локалните авиационни управляващи и корейските управляващи, с цел да се откри повода.

Самолетът A330-300, претърпял злополуката е доставен нов на Korean Air през 1998 година, съгласно уеб страницата за следене на полети FlightRadar24, който съобщи, че други полети до Себу са били отклонени към други летища или са се върнали в началната си точка.

Според Aviation Safety Network, уеб страница, който събира данни за авиационни катастрофи, Korean Air не е имала съдбовна пътническа злополука от 1997 година насам.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР